Roasted potatoes stuffed with shrimps and spicy butter


Αν ήξερε ο Καποδίστριας αυτή τη συνταγή νομίζω θα είχε πείσει πιο εύκολα τους Έλληνες να δοκιμάσουν την πατάτα.

*seriously, είναι σούπερ!Η  πατάτα είναι το πλέον αγαπημένο λαχανικό των Ελλήνων, είναι σχετικά φθηνή, σε παχαίνει χορταίνει και μπορείς να κάνεις εκατοντάδες φαγητά μαζί της. Είτε τηγανητή, είτε ψητή, είτε βραστή είναι yu-mmy και για αυτό το σημερινό Nom Nom Nom είναι αφιερωμένο σε αυτήν.

Υλικά για 4 άτομα:

4 πατάτες (σχετικά μεγάλες)
1 κ.σ νιφάδες από αλάτι θαλασσινό (χοντρό αλάτι)
75 γρ. βούτυρο μαλακωμένο (το χτυπάς με το χέρι μέχρι να μαλακώσει)
2 κρεμμυδάκια για στιφάδο ψιλοκομμένα(από τα μικρούλια, ξες)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες,
Χυμό και ξύσμα από 1 lime ή λεμόνι
2 κ.σ πιπερές χαλαπένιος ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
175 γρ. γαρίδες χωρίς κελύφη προβρασμένες
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τις πατάτες, τις τρυπάτε με πιρούνι και τις βράζετε για 20′, τις στραγγίζετε και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
Αλείφετε τις πατάτες με λίγο λάδι και τις πασπαλίζετε με το θαλασσινό αλάτι. Τις ψήνετε στην ψηλή σχάρα του φούρνου για άλλα 45′-60′ μέχρι η φλούδα να γίνει τραγανή και να έχουν ψηθεί έως μέσα.
Ανακατεύω το βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, προσθέτω τις πιπεριές, τον κόλιανδρο, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι.
Όταν ψηθούν οι πατάτες τις κόβετε στη  μέση (όχι μέχρι κάτω) και με ένα κουτάλι τις γεμίζω με γαρίδες και προσθέτετε το πικάντικο βούτυρο. Τις βάζετε ξανά στο φούρνο για λίγα λεπτά (το πολύ 15′) και μετά τις ραντίζετε με το χυμό.

Ταμάμ για σπιτική μάζωξη και κρύο λευκό κρασί!

via Olive #70, by Lulu Grimes

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s