Πως να κάνεις Κορμάρα;


κορμάρα

Κορμάρα (από το κορμός, χα πως τα λέω) ή σαλάμι ή μωσαικό πες το όπως θες, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πάρεις το ταψί αγκαλιά και με ένα χαμόγελο ευδαιμονίας θα τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.
Το λοιπόν (η συνταγή δεν είναι δική μου) ένα απόγευμα, από αυτά που αν δεν φας γλυκό θεωρείς πως θα πέσεις σε κώμα, την εντόπισα στα ίντερνετς και 1 χρόνο μετά όποτε λέω να το φτιάξω όλοι με κοιτάνε μαγεμένοι και απαντάνε μένα στόμα μια φωνή (ζόμπι) ‘ναιιιιι’.

Υλικά:

  • 400 γρ. Nutella (Merenda ή ό,τι άλλο θες)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (full fat για να πήξει πιο εύκολα)
  • 1, 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ.
  • Προαιρετικά καρύδια ψιλοκομμένα, ένα σφηνάκι ρούμι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (επειδή μπορεί να σου κόψει η κρέμα αν δεν ξέρεις να τη χτυπήσεις γκουχ τοχω πάθει γκουχ μπορείς να πάρεις και γιώτης γκαρνί, τσουπ γαλατάκι χτυπάς 2′ και είναι έτοιμη). Ρίχνουμε μέσα της τη Nutella και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο μείγμα σαντιγί-Nutella, προσθέτουμε αν θέλουμε τα καρύδια και το ρούμι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο! Μπορείς να το βάλεις σε ταψάκι, σε φόρμα μιας χρήσεως, να το τυλίξεις σε λαδόκολλα, μπορείς ακόμα και να πάρεις κουτάλι και να αρχίσεις να τρως αν δεν αντέχεις να περιμένεις να παγώσει (τουλάχιστον 2 ώρες θέλει να σφίξει).

*Δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω άθικτο, μόλις βγήκε από την κατάψυξη πέσαν με τα μούτρα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s