Fig and Walnut Muffins


https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/58571_Ficus_carica_L.jpg

Τις προάλλες έκανα βαρύγδουπη (τι άσχημη λέξη) δήλωση στο twitter λέγοντας πως

Σύκα > Καρπούζι.

Boom!

Και επειδή εχθές μου χάρισαν ένα μπωλ από δαύτα είπα να μην τα φάω έτσι στην ψύχρα αλλά να βρω μια τέλεια συνταγή και να κάνω Muffins. Με μια μικρή έρευνα εντόπισα τις υποψήφιες συνταγές και voila η νικήτρια (με κάποιες παραλλαγές που βρήκα από ένα άλλο blog) είναι η εξής:

Υλικά:  (για 12 muffins)

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο (εγώ έβαλα βούτυρο λιωμένο)
1 αυγό
2/3 φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. γάλα
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (γιατί δεν βάζουμε αλεύρι που φουσκώνει)
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα σύκα (εγώ έβαλα 6)
1/2 φλ. καρυδόψυχα
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1-2 κ.γ. καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Πλένεις, ξεφλουδίζεις και ψιλοκόβεις τα σύκα, τρίβεις στο multi τα καρύδια, χτυπάς ελαφρά το αυγό. Τα αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα μπωλ ανακατεύεις ελαφρά τα στερεά υλικά σου: το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, το baking powder και τη σόδα. Μετά προσθέτεις την καρυδόψυχα και τα σύκα. Ανακατεύεις πάλι ελαφρά με το κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύεις τα υγρά υλικά σου: γάλα, βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο/λάδι και το αυγό.
Στο πρώτο μπωλ κάνεις μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνεις το υγρό σου μείγμα, ανακατεύεις με ένα κουτάλι ελαφρά μέχρι να υγρανθεί καλά το πρώτο μείγμα.
DSC06216
Μετά είτε βουτυρώνεις την φόρμα για τα Muffins (αν έχεις) και γεμίζεις με το κουτάλι ή απλά γεμίζεις τις χάρτινες/αλουμινένιες συσκευασίες μιας χρήσης και πασπαλίζεις με λίγη καστανή ζάχαρη για να είναι κριτσανιστό.
 DSC06226
Ψήνεις για 25-30′ ανάλογα με τον φούρνο σου (εγώ τα άφησα 40′).
Σου σπάει η μύτη από τη μυρωδιά, τρέχει το σαλάκι στο πλάι, μετά τα βγάζεις τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο, ετοιμάζεις μια σκέτη γαλλικούμπα, βγάζεις φώτο για το ίνσταγκραμ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ,
τα τρως!
DSC06227
Enjoy 🙂
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s